Drriplingi, şutu, pası, savunması ayrı ayrı incelenmelidir ve yetersiz yerleri, ne yapılırsa tamamlanır sorusuna cevap aranmalarıdır. Özel çalışmalarla İzzet, yıldız oyuncu olmak yolunda ilerliyor mu sorusuna her hafta sonu not defterindeki notlar incelenerek karar verilmelidir. Detaya girmek istemiyorum. Ama artık dünyada oyuncu geliştirmenin yolu özel not defteri tutmaktan ve oyuncunun antrenmanları filme alınarak onun kendisini tanımasını sağlamaktan geçiyor. Her hafta not defterinde hangi konuda ilerleme sağladığı konusu koçlarla beraber tartışılıyor. Banvit için olumlu haber, onun pilot takımı Bandırma Kırmızı'da mevcut. Bugün basketbolda driplingin en zor yanının, ikili sıkıştırmalar arasından driplinge geçmek olduğunu artık herkes biliyor. Türkiye'de bu hünere sahip henüz hiç bir oyuncu yok. Bunu deneyen ve başarıya yaklaşan 2 genç oyuncumuz var. İkiside Bandırma Kırmızı'da oynuyorlar. Yiğitcan turna ve Şafak Edge bu oyuncular bu anlamda ilk Türk oyuncu olma şansları var. Hep söylüyoruz Türk çocuğunun şut yeteneği yeterli. Ama driplingle adam geçen oyuncumuz hemen hemen hiç yok. Driplingini geliştiren oyuncu, topa teması arttıkça el hassasiyeti kazanıyor ve hassas ellerle daha iyi şut atmanın ve daha iyi pasör olmanın önü açılıyor. Teknik konuya girmek gene istemiyorum. Ama konunun başlığı "İKİ TOP BİR TOPTAN DAHA FAYDALI"dır. Tek topla çalıştığımız hemen her şeyi iki topla çalışmak dripling yeteneğimizin gelişmesi için en kestirme yol, bunu söylemeliyim.
Bununla da kalınmıyor. Biz de basketbol okulu dendiğinde 8-10 yaşlarındaki çocukları basketbolla tanıştırmak için açılan ücretli okullar var. Bugün ABD'de oyun kurucu kolejleri hatta pivot oyuncu okulları var. Burada 18-20 yaşında yüzlerce genç oyuncuyu daha iyi oyuncu yapmanın çareleri aranıyor. Biz de eğer yabancı oyunculardan vazgeçemiyorsak bu yenilikleri uygulamamız gerekiyor.
Basketbol analiz nba
DOWNLOAD: https://jinyurl.com/2vCjw6
Şut makineleri geldi geliyor. Sporcularda ADALE HAFIZASI diye bir özellik vardır. Bir oyuncunun ritim kazanması, özgüven sağlayıp iyi şutör olması için on binlerce tekrar gereklidir. Şut makineleri bunu gerçekleştirecek mi göreceğiz. Son günlerde bu aletlere bir yenisi daha eklendi. Biz hep antrenman deyince bacaklarımızı, kollarımızı kuvvetlendirmeyi anlarız. Ama bir basketbolcunun en güçlü adalesi beynidir. İyi oyuncu olmak, çabuk ve doğru kararları vermek ve özgüven için beyin jimnastiği de şarttır. İlk fırsat da beyin jimnastiği yenilikleriyle tanışacağız. 2ff7e9595c
Comments